Over mijzelf


Mijn artiestennaam is Nico Contini en kom uit een zéér muzikale familie en een groot gezin, waarvan de meesten wel piano speelden. Vanaf mijn 4de jaar speelde ik al op de piano en van mijn broer Dic heb ik veel geleerd. Ik zong vaak met mijn zusje Louise, die schitterend piano kon spelen.  Ook componeerde ik al op jonge leeftijd muziekstukjes. Op mijn 12de ging ik naar het muzieklyceum, waar ik les kreeg van een uiterst strenge sigaar-rokende leraar. Een ramp!! Toen deze ziek werd, kwam er tijdelijk een andere en leukere leraar. Zo kreeg ik weer plezier in het leren en improviseerde veel.

Mijn eerste Keyboardje kocht ik bij de Keurkoop, een Magnus. Een plastic geval met wat knopjes voor de akkoorden Major en Minor. Een monotoon geluid. In 1959 dacht ik al, ik wacht wel tot er een keyboard komt, waar een héél orkest in zit. Toen ik 16 jaar was ging ik de Horeca in en speelde 18 jaar helemaal niet meer.

Bijna 20 jaar later liet een kennis mij een klein mini-Casiootje zien en ik mocht de Casio lenen. Ik sloot hem aan op de stereo-installatie en heb tot 4 uur in de nacht zitten spelen. De volgende dag kocht ik meteen mijn eerste Roland. Een feest voor die tijd, zeker met een externe soundmodule er bij. Met de Roland en een Technics Keyboard trad ik later regelmatig op.

De droom kwam uit, een keyboard met een héél orkest erin, de Yamaha Tyros. Deze is nog steeds dezelfde, waar ik nu nog op speel en ook mee optreedt.

Horeca: Op mijn 22ste jaar heb ik  Coffee-Grillroom Smickles aan de Schoutenstraat opgezet, samen met broer en zwager. Na ruim negen jaar ging ik alleen verder. Zo toverde ik een oude Hilversumse kruideniers- en delicatessenzaak om in Restaurant De Vergulde Luifel aan het pleintje bij C&A, in het hartje van Hilversum en voorzag het van een groot en uniek terras. Later werd dit eet-ablissement geheel verbouwd en veranderd in Grand-Café-Restaurant Het Binnenhof. Nog later is het pand steeds in andere handen overgegaan en heeft momenteel de naam Van Drimmelen. Dit unieke plekje trekt nog steeds veel bezoekers. Tussentijds heb ik nog een Crêperie en Pannekoekerij Flenstone aan de ’s Gravelandseweg in Hilversum opgezet, dat later verkocht werd.

Afbeelding

Een onlangs door mijn nichtje gevonden krantenbericht. Mogelijk uit 1983.

Na 23 jaar ben ik gestopt als zelfstandig Horeca-exploitant en ging ik verder met mijn passie, de muziek, die ik in 1988 al oppakte.

Muzikale ervaring: Ik speelde op keyboard/synthesizer bij duo’s, Big Bands, orkest, trio's, begeleiding (kinder)-koren, solo-optredens met keyboard en zang.


nicocontini@me.com © Nico Contini 2017